20 NOVEMBER

KL. 18.00

A Thousand Fires

FILMVISNING

I Magwayregionen i Myanmar, ett land med en av de äldska oljeindustrierna i världen, bor Thein Shwe och Htwe Tin. På ett oreglerat mindre oljefält utvinner de på egen hand några fat råolja i månaden. Deras högsta önskan är att deras son ska nå framgång och bryta cykeln av fattigdom. 

Dokumentären A Thousand Fires, av den Palestinsk-brittiska filmskaparen Saeed Taji Farouky, är ett porträtt av en familj, en berättelse om konflikter och kompromisser över generationsgränserna. Det är en film om hopp och strävan och om en plats och ett samhälle mitt i världen.


Filmen är textad på engelska.


Regi: Saeed Taji Farouky / 90 min / 2021 /  Les films du Balibari & Square Eyes Film  

Oil Gobblers (förfilm)

158625322_bbee0f

Oil Gobblers (Ropáci) är en, numera kultförklarad, mockumentär från 1988 av den teckiska regissören Jan Svěrák.

Ett forskarteam beger sig till ett oljefält för att studera den ännu inte bekräftat existerande arten Oil Gobblers som sägs ha anpassat sig för att överleva i en förorenad värld där de äter olja och andas avgaser. 


Jan Svěrák (1965) är en tjeckisk Oscarsbelönad filmregissör. Ropáci var en film han gjorde som student och för vilken han belönades med en Student Academy Award.


Filmen är på tjeckiska och textad på engelska.


Regi: Jan Svěrák / Musik: Vendula Kaspárková / Cinematografi: Ladislav Stepan / Producent: FAMU, Krátký Film Praha / 1988 / 20 minuter.

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland
Logotype_JPG

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org