23 JANUARI

KL. 17.00-21.00

BOKBINDERI & DIY

WORKSHOP & FÖRELÄSNING

Nu har Kulturföreningen fått sitt lilla tryckeri på plats på Stationen och vi ser fram emot att kunna välkomna Olle Essvik för en kväll om bokbinderi!

 

Vi får testa att tillverka bokbinderipressar som vi sedan prövar att binda i med olika limtekniker. Efter det går vi igenom material och prövar några bokbinderisömmar. 

 

Kvällen avslutas med en föreläsning om förlaget Rojal och deras arbete utifrån DIY (do it yourself). Om bland annat distribution, papper och trycktekniker.

 

Anmälan till: kontakt@stationen.org

Endast 10 platser. Du behöver vara stödmedlem i Kulturföreningen Svenshögen Station för att delta.

 

Olle Essvik är konstnär och bokbindare. Utöver sin konstnärliga verksamhet arbetar han som lärare på HDK-Valand (Högskolan för konst och design) vid Göteborgs universitet. Tillsammans  med översättaren och konstnären Joel Nordkvist driver han bokförlaget Rojal. 2022 slog han dessutom rekord genom att binda världens tjockaste bok!

 

”Knausgårds Min kamp (707 sidor), George R. R. Martins Kampen om järntronen (735 sidor) och Dostojevskis Brott och straff (656 sidor) är välkända tegelstenar till böcker. Ingen av dem slår dock Olle Essviks senaste verk Utgallringen. Med sina över 90 000 sidor och majestätiska 535 centimeter är den världens tjockaste bok.” (GP 2022-12-03)

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org