PÅGÅENDE

GROW YOUR BLUE

GEMENSAMT RELATIONELLT UNDERSÖKANDE

Vi odlar och fermenterar vejde, vi lyssnar och läser böcker, vi bereder och färgar, vi följer och undrar. Var och en hur mycket eller lite den själv vill . Var och en utifrån sina förutsättningar.

 

Vi tänker med Vejde och färgen blå.

 

Det blå i konsten, slöjden, kulturen, identiteten, sinnet och historien. Grow your Blue är ett trassel av konstnärligt undersökande händelser som vecklar ut sig med och genom posthumanistisk kunskapsfilosofi. Ett görande som tar fart i vejden och färgen blå och som får materialisera sig vidare i en mångfald otyglade riktningar.

 

Grow your blue är ett pågående veckelverkande arbete som inte har en tydlig början eller ett tydligt slut. Du kan vara med när du vill.

Alla som vill vara med kan hämta eller få skickat till sig en påse med vejdefrön. Varje påse är också ett grafiskt tryck. Var och en kan sedan välja att fortsätta experimentera på egen hand eller delta i Stationens aktiviteter inom Grow Your Blue.

 

Vill du ha en fröpåse? Swisha 30kr till Camilla på 0709559998 och Ange din adress som meddelande.

 

Sommaren 2023 skickades 10 fröpåsar ut. Om du var en av dem som fick dessa och vill vara med i sommar eller kanske bara dela med dig kring hur det går, maila camilla@stationen.org

 

Sommaren 2024 planeras två dagar att ses på Stationen för att arbeta med vejden och undersöka det blå. Mer information kommer.

 

Böcker:

Blå, Maja Lunde

Blått, Maggie Nelsson

Baby Blue, Bim Eriksson

De blå silkesstrumporna, Elin Wägner

Den blå klänningen, Michèle Desbordes

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org