PÅGÅENDE

GROW YOUR BLUE

GEMENSAMT RELATIONELLT UNDERSÖKANDE

Vejden och det blå

 

Vi odlar och fermenterar vejde, vi bereder och färgar, vi följer, funderar och undrar. Allt startar med en påse vejdefrön men sedan tillåter vi processen ta oss dit det bär. Det kan vara in i litteraturen, historien, filmen, måleriet, poesin eller någon helt annan stans. Det blå i konsten, slöjden, kulturen, identiteten och sinnet. Grow your Blue är ett trassel av konstnärligt undersökande händelser som vecklar ut sig med och genom posthumanistisk kunskapsfilosofi. Ett görande som tar fart i vejden och färgen blå och som får materialisera sig vidare i en mångfald otyglade riktningar. Ingen vet i förväg.

 

Grow your blue är ett pågående veckelverkande arbete som inte har en tydlig början eller ett tydligt slut. Du kan delta hur och när du vill.

 

Hämta eller få skickat till dig en påse med vejdefrön. Varje påse är också ett grafiskt tryck. Du kan sedan välja att fortsätta experimentera på egen hand eller delta i Stationens aktiviteter inom Grow Your Blue.

 

Du kan också ta del och dela via den digitala platsen BLUE BOARD; länka till dina #growyourblue på sociala medier, tipsa om inspiration, dela dina kunskaper om sätt att odla, behandla eller fermentera vejde,  lägg in något du gjort som kopplar till undersökandet av det blå, kommentera, fundera och relatera.

Vill du ha en fröpåse? Swisha 30kr till Camilla på 0709559998 och Ange din adress som meddelande.

 

Sommaren 2023 skickades 10 fröpåsar ut. Om du var en av dem som fick dessa och vill vara med i sommar eller kanske bara dela med dig kring hur det går, maila camilla@stationen.org

 

Sommaren 2024 planeras en dag att ses på Stationen för att arbeta med vejden och undersöka det blå. Mer information om detta kommer.

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org