17-18 AUGUSTI

MED ULLEN I HÄNDERNA

– En tvådagarskurs i ullkunskap, spinning och nålbindning med Liselotte Öhrling

MEDLEMSKURS

Välkommen till en unik tvådagarskurs där vi utforskar ullens fascinerande värld! Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren kommer dessa dagar vara fyllda med lärande och kreativitet.

 

Dag 1: Ullens mångsidighet och konsten att spinna.

Lär dig om olika ullkvaliteter och deras användningsområden. Utforska processen från beredning till spinning på den traditionella sländan och skapa ditt eget unika garn. Här finns nya upptäckter att göra för såväl nybörjaren som den som spunnit innan.

 

Dag 2: Den spännande tekniken nålbindning.

Denna teknik är tusentals år gammal och användes flitigt i Norden under vikingatid och medeltid. Lär dig grunderna eller utveckla din nålbindning genom att utforska nya stygn och sätt att arbeta på.

 

Liselotte Öhrling har en magisterexamen i arkeologi med särskilt intresse i äldre textila tekniker och fårens och ullens historia. För närvarande utbildar hon sig till ullrådgivare vid Hantverksakademin i Stockholm. Hennes kärlek till ullen gjorde att hon skaffade egna får för några år sedan.

 

Kursavgift: 600 kr + medlemskap i Kulturföreningen Svenshögen station

Anmälan till: kontakt@stationen.org (Begränsat antal platser, först till kvarn)

 

 

 

”Min mamma lärde mig att sticka när jag var liten, och jag kom i kontakt med nålbindning genom arkeologin. Jag värdesätter båda teknikerna mycket, men mitt hjärta klappar ännu starkare för ullen och djuren den kommer ifrån. Jag älskar verkligen ull!”
Liselotte Öhrling

 

 

 

 

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org