25 FEBRUARI

KL. 15.00-23.30

Postcards with mountains

BOKRELEASE & QUIZKVÄLL

Nu är den här, bok nummer 4 i serien Postcards with mountains av Martin Eltermann! 


Kom till Stationen på bokrelease och en utställning av vykort med berg. Under hela öppettiden pågår också en workshop där du kan bygga ett berg som ihop med andras blir till en gemensam bergskedja. På kvällen blir det quiz-pub som gästas av den underbara quizduon Quizmebabyonemoretime. 

Martin Eltermann har under en längre tid samlat på vykort med bergsmotiv. Han minns inte hur det började eller varför. Han har mest tänkt: jag fortsätter så får vi se.


Ledorden för Postcards with mountains har alltid varit “Voglio vedere le mie
montagne”, vilket betyder ”Jag vill se mina berg”. Det var den italienske målaren Giovanni Segantini som yttrade dessa ord i när han låg för döden i Schweiz 1899. Han bad om att bli lyft ur sängen, fram till fönstret, för att en sista gång få se bergen som han älskade så mycket. Konstnären Joseph Beuys tog sedan upp Giovannis ord och gjorde en installation bestående av sina möbler, däribland en säng på vilken han skrivit ordet ”Valley” (Dal). Beuys sade att ”när jag skapar en miljö som heter voglio vedere le mie montagne menar jag en inre arketyp av idén om berg: självets berg.”


För några år sedan fick Martin idén att fråga konstnärer om de skulle vilja välja ett vykort ur hans samling och sedan göra ett verk utifrån det valda kortet. Det ville dom och det resulterade i en publikation. Denna första bok gavs ut 2020 och nu är det alltså dags att släppa den fjärde. 


Medverkande konstnärer i fjärde upplagan:

Josefin Bergman, Axel Burendahl, Ann Böttcher, Beth Cowey, Barthélémy Garcia, Eva-Teréz Gölin, Morten ML Hansen, Birk Horst, Johannes Jönler Kanschat, Catarina W. Källström, Vida Lavén, Iman Mohammed och Clara Reeh.


Martin Eltermanns hemsida:  https://bergsmotiv.tumblr.com/

Går det att quizza på temat Postcards with mouintains?  Ja, så klart! Ingenting är omöjligt för quizduon Quizmebabyonemoretime som med lätthet rör sig mellan Britney Spears och Nietzsche. Mellan TikTok och Fråga Lund. Inga ämnen är omöjliga i ett Quizme-quiz, inte ens fotboll. Eller vykort. Eller berg.

Dra ihop ett lag (max 4 personer), vässa en penna och låt dig roas och folkbildas på en och samma gång! Vill du quiza men inte har något lag, kom ändå så fixar vi in dig i ett.  50 kr per lag.

Hålltider för releasedagen:

15:00-23:30 Utställning och workshop

18:00 Köket och baren öppnar

19:30 Quiz 

23:30 Stängning

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland
Logotype_JPG

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org