30 JULI

KL. 10-16

STYGN FÖR STYGN - IDA-LOVISA RUDOLFSSON

MEDLEMSKURS

Den 30 juli är det världsbroderidagen. Det vill vi fira genom att brodera tillsammans med Ida-Lovisa Rudolfsson! Vill du vara med?
 

Under kursen kommer vi att utgå från snabba skissövningar och översätta dem till stygn. Du kommer att få pröva olika stygn och vad de är bäst lämpade för, stygn för de allra tunnaste linjerna, stygn för att måla med och stygn för det en har på hjärtat, som ibland behöver få broderas ut.

 

Ida-Lovisa Rudolfsson är verksam som textilkonstnär och bilderboksförfattare, hon är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg där hon tog sin Masterexamen i Textilkonst 2010. Hennes verk har visats vid ett flertal utställningar i Sverige såväl som internationellt, och hon finns bland annat representerad i Röhsska museets och Nationalmuseums samlingar. 2020 utkom hon med sin första bilderbok den broderade berättelsen Efter stormen på Mirando Förlag. Hon bor och verkar på Östra Orust.

 

»Stygn för stygn. Det är så jag berättar. Broderiet är ett sätt för mig att tänka, sortera och försöka förstå. I det monotona, långsamma arbetet får tankar tid att falla på plats, fogas samman och bli till något jag inte tänkt på förut.«

 

Datum: 30 juli

Tid: 10:00-16:00

Åldersgräns: 10 år

Kostnad: Barn 100 kr vuxen 200 kr

Tag med: Matsäck som inte behöver värmas. Om du har får du också gärna ta med liten sax, sybåge och hårtork. 

Detta ingår: Nål, tråd, lakansväv, skissmaterial mm. Vi bjuder också på fika under dagen.

 

Välkommen med din anmälan till kontakt@stationen.org!

 

OBS! För att delta i kursen behöver du vara stödmedlem i Kulturföreningen Svenshögen Station. Om du inte redan är medlem hittar du information här: https://www.stationen.org/medlem/

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland
Logotype_JPG

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org