10 AUGUSTI

KL. 10.00

BLUE24

KONSTFESTIVAL

10 augusti med start kl 10 ställer vi till med DIY-konstfestival där det relationella, görandet, undersökandet och delandet är i fokus. En festival (nästan helt) utan förutbestämda akter. Kom oförberedd eller ha med dig något du påbörjat, något du vill bjuda på, dela med dig av, visa upp eller bara låta händerna arbeta med medan du umgås.

 

Det kommer finnas:
– utställningsrum
– workshopytor
– öppen scen 16:00 och 22:00
– sköna platser att hänga och umgås
– enklare mat och dryck att köpa
– tältplatser

 

TILL DIG SOM VILL KOMMA
Alla är välkomna, men du som är konstnär och vill delta med måleri, skulptur, film, performance, installation, poesi, musik, text eller dans med någon form av koppling, avstamp eller relation till det blå; kika extra på informationen om utställningsrum, workshopytor och öppen scen här nedan. Festivalen är tänkt som en slags gemensam mötesplats i görandet. Det utgår inga ersättningar för att delta, tanken är att vi tillsammans gör ett sammanhang som skapar anda värden.

Utställningsrum: Det kommer finnas ett utställningsrum där vem som helst kan ta med och visa 1-3 verk. Du får gärna sälja men sköter då allt kring detta själv och ingen provision tas av Stationen. Stationen försäkrar eller ansvarar inte för verk den här dagen. En ansvarar själv, men såklart i samråd med andra som ställer ut, att installera verken.

Workshopytor: Det kommer finnas en station för färgning med växter där fokus för dagen är blått och har viss utgångspunkt i vejden och det pågående arbetet Grow Your Blue. Det kommer finnas en täljstation med täljhäst, kubbar och lite grundutsrustning för green woodworking, eller kanske blue woodworkning, vad kan det vara? Utöver dessa mer definierade workshopytorna är förhoppningen att det pågår saker på fler platser; stick- och virkning, måleri, dans, performance, ja det är ni som bestämmer innehållet. Ta med dig något i görande, något du vill fortsätta på i sällskap med andra som gör, starta upp något på plats eller kom och inspireras.

Blå scenen: En öppen scen kommer finnas i Stationsparken eller inne i entrérummet i Stationen beroende på väder. Kanske till och med på båda platserna om intresset för festivalen är stort. Det kommer finnas tomma slottar i scenschemat men också tider som du kan boka in dig på i förväg. Varje slott är tio minuter med fem minuter paus emellan. För att boka en slott hör du av dig med en intresseanmälan till Camilla (se kontaktinfo nedan) som sedan skickar ut schema med bokningsbara tider. Tekniken hålls enkel så tänk på att det du vill delta med inte kräver avancerad utrustning.

Tältplatser: Plats att slå upp tält bereds i Stationsparken när kvällen klingar av. Det kommer också finnas platser att sätta upp tält i en närliggande trädgård.

Förtäring: Det finns soppa, matiga mackor, dricka, te och kaffe att köpa genom självbetjäning (veganskt). Allt annat du vill äta eller dricka tar du med själv.

 

GROW YOUR BLUE
Grow your blue är ett pågående veckelverkande arbete som inte har en tydlig början eller ett tydligt slut. Läs mer om det här.

 

Kontakt: Camilla Johansson Bäcklund sms:a 0709559998 (obs! endast SMS) eller maila camilla@stationen.org / camilla@camillart.se

 

 

Genomförs med stöd från Västa Götalandsregionen

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org