PÅGÅENDE

ODLINGAR

KONST & SLÖJD

På initiativ av en av våra medlemmar Frida Jonsson hänger vi sommaren 2023 på ”Odla din hatt” som föreningen Halmens hus initierat i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling och Hemslöjdskonsulenterna vgr. Vi har sått 4 kvadratmeter svedjeråg som skall skördas i augusti 2024. Det har dock varit väldigt dålig tillväxt så vi får se om det blir någon hatt.
 
Vi har också odlat 2 kvadratmeter lin 2023 som är del i projektet ”1 KVM LIN”. Gå in på www.hemslojden.org om du vill veta mer. Dom skriver: ”Intresset för 1 KVM LIN har vuxit explosionsartat. Från regionalt projekt med 700 odlare i Västra Götaland 2020 till 6 000 odlare från hela Sverige 2021. 2022 blev 1 kvm lin också ett nordiskt projekt och 2023 fortsätter vi odla lin!” Linet från förra sommaren är skördat, repat, rötat, torkat och väntar nu på att bråkas, skäcktas och häcklas. Har du också odlat lin och vill jobba med det här i sällskap av fler eller vill du vara med när vi bereder vårt? Hör gärna av dig.
 
 
Dessutom sådde vi sommaren 2023 vejde som del i ”Grow Your Blue”. Mer information om detta och hur du får tag i vejdefrön hittar du här.
 
 
Vill du hänga på oss genom att odla hemma eller hjälpa till här är det bara att höra av dig! kontakt@stationen.org
 
Du kan själv gå in på Halmens hus hemsida och beställa hem frö för att vara med i Odla din hatt. En kvadratmeter lin har fröpåsar att hämta på en mängd olika ställen. Sök på nätet så hittar du.

OM OSS

STATIONEN I SVENSHÖGEN ÄR EN IDEELL FÖRENING SOM PRODUCERAR, ARRANGERAR OCH PRESENTERAR SAMTIDA KONST OCH KULTUR. VI ÄR BASERADE I STATIONSHUSET I SVENSHÖGEN, 6 MIL NORR OM GÖTEBORG, LÄNGS BOHUSBANAN.

KONTAKT

KONTAKT@STATIONEN.ORG


CAMILLA JOHANSSON BÄCKLUND

CAMILLA@STATIONEN.ORG

JULIA BOSTRÖM

JULIA@STATIONEN.ORG

CHRISTIAN KLEINHENZ

CHRISTIAN@STATIONEN.ORG

NYHETSBREV

Med stöd från

logotype_color+vgr
VastraGotaland

STATIONEN i Svenshögen  ·  Svenshögen 421  ·  444 97 Svenshögen  ·  kontakt@stationen.org